Dakisolatie Tervuren

Met dakisolatie in Tervuren verhoog jij je wooncomfort enorm! Door je dak te isoleren verlies je namelijk veel minder warmte en is het binnen altijd lekker warm. Bovendien hoef je minder te stoken, waardoor je energierekening maandelijks een stuk lager is. Dakisolatie verdien je na verloop van tijd dus weer terug! Besparen op de kosten?

Start de gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is gratis en zonder verplichtingen, dus je zit nergens aan vast. Op deze pagina lees je meer over het aanbrengen van dakisolatie. Je krijgt informatie over verschillende plaatsingstechnieken, zoals dakisolatie langs binnen of buiten plaatsen of het aanbrengen van zoldervloerisolatie. Je leest meer over verschillende soorten dakisolatie en krijgt informatie over de verschillende premies. Ook krijg je een indicatie van de prijzen.

Isolatiespecialist nodig?

Vind via ons voordelige en ervaren isolatiespecialisten uit je regio.

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van isolatiespecialisten. Zonder verplichtingen.

Bespaar tot 40%

Kies voor de isolatiespecialist met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs.


Waarom je dak laten isoleren in Tervuren?

 • Met het plaatsen van dakisolatie voorkom je warmteverlies, waardoor het binnen warmer blijft.
 • Omdat je minder hoeft te stoken, verlaag je de energierekening.
 • De CO2 uitstoot verlaagt: het plaatsen van dakisolatie is dus een milieubewuste keuze.
 • Door je dak te isoleren verhoog je de waarde van je woning in Tervuren.

dakisolatie Tervuren

Voordelen van onze gratis offerteservice

Waarom offertes vergelijken? Omdat je bespaart op de kosten van de dakisolatie! Je krijgt inzicht in de prijzen van meerdere dakisolatie experts in Tervuren, en weet dus zeker dat je niets te veel betaalt!

Jouw voordeel:

 • Je krijgt een duidelijk overzicht van de dakisolatie prijzen van specialisten bij jou in de buurt.
 • Je kiest daarna zelf de vakman die het beste bij je past.
 • Je besparing loopt op tot wel 40%!
 • Het vergelijken van offertes is gratis en zonder verdere verplichtingen.

Plat dak isoleren

Wil jij je plat dak laten isoleren? Dakisolatie kun je op een plat dak op verschillende manieren aanbrengen:

 • Het koud plat dak: de isolatie wordt aan de binnenzijde van het dak geplaatst. Deze methode wordt niet vaak gebruikt, omdat het risico op scheurvorming in de dakbedekking groter is.
 • Het warm plat dak: de dakisolatie wordt hierbij langs buiten aangebracht. Omdat de draagconstructie hierbij wel behoort tot de geïsoleerde schil, is het risico op scheurvorming veel minder.
 • Het omgekeerd dak: bij deze methode plaatst de vakman de dakisolatie op het plat dak en dekt de isolatie af met een ballastlaag.

De kosten voor het isoleren van een plat dak liggen gemiddeld rond de €30,- tot €40,- per m², exclusief afwerking.

Isolatie van hellend dak

Ook bij de isolatie van een hellend dak heb je de keuze uit verschillende isolatietechnieken. Het is een optie de isolatie van een hellend dak langs buiten aan te brengen. Dit is wel een flinke verbouwing, omdat de vakman eerst de dakbedekking moet verwijderen. Bovendien komt de dakbedekking dankzij de isolatie iets hoger te liggen.

Een goedkopere en snellere optie, is dakisolatie langs binnen. Hierbij laat je het dak vanaf de binnenkant isoleren. Dit wordt ook wel zolderisolatie genoemd. Zolderisolatie is gemakkelijk, omdat de vakman via de zolder de binnenzijde van het dak gemakkelijk kan isoleren.

Kies jij isolatie voor je hellend dak, houd dan rekening met kosten van gemiddeld €20,- tot €60,- per m², exclusief afwerking.

dak isoleren Tervuren

Dakisolatie prijzen

De prijzen van dakisolatie zijn afhankelijk van een aantal factoren: het soort isolatie speelt een rol en of je langs binnen of buiten isoleert ook. Heb je een hellend dak? Isolatie langs binnen kost gemiddeld €20,- tot €50,- per m². Je moet het plafond dan wel zelf opnieuw afwerken. Bij een hellend dak kost isolatie langs buiten gemiddeld €40,- tot €60,- per m², exclusief afwerking.

Wat kost het isoleren van een plat dak?

Een plat dak langs binnen isoleren kost ongeveer €30,- tot €40,-, exclusief afwerking. Laat je een plat dak langs buiten isoleren, dan liggen de kosten rond de €70,- tot €115,-. Hierbij zit de afwerking wél inbegrepen.

Besparen op de prijzen van dakisolatie? Start dan vandaag nog je gratis offerteaanvraag!

Hoeveel kost dakisolatie?

Dakisolatie van: Plaatsing van dakisolatie: Gemiddelde prijs per m²*
Hellend dak Langs binnen €20,- tot €50,- (excl. afwerking)
Hellend dak Langs buiten €40,- tot €60,- (excl. afwerking)
Plat dak Langs binnen €30,- tot €40,- (excl. afwerking)
Plat dak Langs buiten €70,- tot €115,- (incl. afwerking)
Zoldervloer PUR op massieve zoldervloer €25,- tot €35,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, sterk afhankelijk van de isolatiespecialist en de gebruikte isolatiematerialen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan.

Besparing met dakisolatie

Stel: je maakt een foto van je huis met een warmtecamera. Op de thermografische kaart zie je dat het dak een groot warmtelek is: je verliest dus energie!


Eén van de belangrijkste voordelen van het isoleren van je dak, is dat je flink op de energierekening gaat besparen. Je verliest namelijk minder warmte, waardoor je minder hoeft te stoken voor dezelfde aangename binnentemperatuur. De investering in dakisolatie verdien je in gemiddeld 5 tot 7 jaar alweer terug!

Hoeveel je bespaart is afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal. Houd bij het kiezen van het materiaal rekening met de r-waarde, ook wel de rd-waarde genoemd. Deze waarde geeft aan in welke mate een materiaal van een bepaalde dikte isoleert: hoe hoger deze waarde, hoe beter. Op energiesparen.be kun je berekenen wat dakisolatie in Tervuren voor jou zou besparen!


Besparen op dakisolatie in Tervuren? Vergelijk offertes!

Kies de isolatie expert met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!


isolatie van dak

Hoe de dakisolatie in Tervuren uitvoeren?

Er zijn in principe drie manieren om je dak in Tervuren te isoleren: langs binnen, langs buiten of via het plafond of de zolder.

Welke methode is de beste optie?

Dit is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Gebruik je de zolder niet en hoeft deze niet verwarmd te blijven, dan is het verstandig om te kiezen voor isolatie van de zoldervloer. Als je de zolder juist wel wilt verwarmen dan is het de beste optie de binnen- of buitenzijde van het dak te isoleren. Hieronder lees je wat dakisolatie langs binnen of buiten inhoudt. Wil jij dakisolatie op een plat of hellend dak aan laten brengen? Vergelijk dan gratis offertes!

1. Dakisolatie via binnen

De eerste mogelijkheid is dakisolatie langs binnen. Dit is vooral bij hellende daken een goede optie, omdat dit de isolatiewerken een stuk makkelijker maakt. De binnenkant van het dak is via de zolder namelijk eenvoudig te isoleren.

Hoe plaatsen vakmannen uit Tervuren dakisolatie langs binnen?

In de meeste gevallen plaatsen zij de gekozen dakisolatie rechtstreeks tegen de binnenkant van het dak. Natuurlijk gebruiken ze een dampscherm om te voorkomen dat er vocht bij het materiaal terecht komt. Geschikte materialen zijn PUR-isolatieplaten, glaswol of zelfs PUR-schuim. Er zijn tegenwoordig isolatieplaten verkrijgbaar waarbij de afwerking van het plafond niet meer nodig is.

2. Dakisolatie via buitenkant

Dakisolatie vanaf de buitenkant komt vooral bij het isoleren van platte daken vaak voor. Hierbij plaatsen de vakmannen dakisolatie aan de buitenkant van het dak. Je kunt er zelf voor kiezen om de dakisolatie onder de dakbedekking te plaatsen of er bovenop.

Laat je de dakisolatie onder de dakbedekking plaatsen dan noemen we dit ook wel een ‘warmdakconstructie’. Als je de dakisolatie laat plaatsen op de dakbedekking, dan is dit een ‘omgekeerd dak’. In dit laatste geval moet je ballast op het isolatiemateriaal leggen. Deze ballast houdt het materiaal op z’n plek en beschermt het dak tegen uv-straling en stormen. Het voordeel van een omgekeerd dak, is dat dit goedkoper is dan isolatie onder de dakbedekking.

3. Plafond of zoldervloer isoleren

Gebruik je de zolder niet als woonruimte? In dat geval is het zonde dat je warmte verliest aan de zolder. Zoldervloerisolatie is in dat geval een betere optie. Dit houdt in dat de vakman isolatiemateriaal plaatst op de vloer van je zolder. Zo houd je de warmte beneden in de ruimtes die wél warm moeten blijven.

Als je wil dat de zoldervloer wel beloopbaar blijft, kies dan voor beloopbare isolatieplaten. Bestaat je zoldervloer uit houten balken, dan kun je juist heel gemakkelijk minerale wol tussen de balken plaatsen. Een alternatief is het isoleren van het plafond in de slaapkamers.


Dak in Tervuren isoleren? Vergelijk gratis offertes!

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Start de gratis offerteaanvraag!dakisolatie plaatsen Tervuren

Dakisolatie plaatsen, hoe werkt het?

Het plaatsen van dakisolatie kun je het beste uitbesteden aan een ervaren vakman in Tervuren. Alleen dan ben je verzekerd van de optimale isolatie van je dak. Maar hoe plaatsen de vakmannen isolatie op de daken?

Het antwoord op deze vraag verschilt natuurlijk afhankelijk van de gekozen methode. Het isoleren van een plat dak gaat anders in z’n werk dan de isolatie van een hellend dak. Over het algemeen bestaat het aanbrengen van isolatie uit een aantal stappen. Op zoek naar een isolatiespecialist? Vergelijk gratis offertes en bespaar!

 • Stap 1: de vakman bereid eerst de ondergrond voor. In sommige gevallen moet hij hier een dampscherm plaatsen.
 • Stap 2: de volgende stap is het aanbrengen van het isolatiemateriaal. Dit snijdt hij goed op maat en hij zorgt ervoor dat alle kiertjes en gaten zijn opgevuld met isolatie.
 • Stap 3: tot slot volgt de afwerking. Als je een hellend dak langs buiten laat isoleren dan legt de vakman alle dakpannen uiteraard weer terug.

Dampscherm

Een damscherm is een folie dat veel gebruikt wordt bij de isolatie van daken. Het scherm is water- en luchtdicht en zorgt ervoor dat condens van binnen niet bij het isolatiemateriaal terecht komt. Dit materiaal is enorm belangrijk.

Waarom moet ik een dampscherm gebruiken?

Het meeste isolatiemateriaal kan niet goed tegen vocht. Als de isolatie in aanraking komt met vocht vermindert de isolatiewaarde. Het dampscherm voorkomt dit en zorgt er dus voor dat je huis optimaal geïsoleerd is!

soorten dakisolatie

Welke soorten dakisolatie zijn er?

Er zijn verschillende materialen die experts uit Tervuren gebruiken bij het isoleren van het dak. Hieronder vind je een opsomming van de meest populaire materialen. Besparen op dakisolatie in Tervuren? Vergelijk dan gratis offertes.

 • Glaswol: dit is een minerale wol, gemaakt van gerecyclede glasscherven. De wol wordt vooral gebruikt bij daken en zolders met houten balken, omdat het gemakkelijk in een bepaalde vorm te vouwen is. Glaswol heeft een gemiddelde isolatiewaarde van 0,035 W/mK. Hoe lager deze waarde, des te beter de isolatie. De prijzen voor dit type dakisolatie liggen rond de €10,- per m², exclusief plaatsing.
 • Dakisolatieplaten: deze isolatieplaten zijn verkrijgbaar met verschillende soorten isolatiemateriaal. Platen van PUR, PIR, XPS, EPS en glaswol zijn populair omdat de dikte van de platen veel kleiner is dan bij andere materialen. De isolatiewaarde ligt rond de 0,028 tot 0,023 W/mK. De prijzen voor deze dakisolatie liggen rond de €12,- per m², exclusief plaatsing.
 • Rotswol: een minerale wol gemaakt van vulkanische gesteenten. Dit isoleert beter tegen geluid dan glaswol. De isolatiewaarde hiervoor ligt rond de 0,035 W/mK. De prijzen voor de dakisolatie liggen rond de €20,- per m², exclusief plaatsing.
 • Geïsoleerde dakplaten: dit zijn dakplaten met isolatie erin. Door geïsoleerde dakplaten aan te brengen hoef je dus niet je dak apart nog te isoleren.

Welke dakisolatie kiezen?

Met welke dakisolatie kan ik het beste mijn dak isoleren? Dit is afhankelijk van het type dak en je persoonlijke voorkeuren. Vind je geluidsisolatie heel belangrijk, dan is rotswol een goede keuze. Wil je graag zo weinig mogelijk uitgeven aan het isoleren van je dak en toch profiteren van een goede isolatiewaarde, dan is glaswol een betere optie.

Twijfel je nog? Laat je dan persoonlijk informeren en adviseren door één van de isolatie experts bij jou in de buurt: start nu je gratis offerteaanvraag!

Welke dikte dakisolatie kiezen?

Hoe dik de laag isolatie moet zijn, is afhankelijk van het gekozen materiaal. Het is belangrijk dat je dak voldoet aan de Vlaamse dakisolatienorm. De Vlaamse dakisolatienorm is een minimale R-waarde van 0,75 m²K/W.

Wil je daarnaast ook nog een subsidie aanvragen voor je dakisolatie, dan moet je voldoen aan een minimale R-waarde van 4,5 m²K/W. Dit houdt in dat je ongeveer 16 tot 21 centimeter aan minerale wol (glas- of steenwol) moet plaatsen of slechts 12 tot 14 centimeter aan PUR of PIR platen.


Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken


Zonder enige verplichting.


Premie dakisolatie 2024

In 2024 kun je verschillende premies aanvragen voor dakisolatie. De netbeheerder Fluvius biedt meerdere premies aan: de premie voor dakisolatie, een burenpremie en een totaalrenovatiebonus. Daarnaast biedt de overkoepelende renovatiepremie in 2024 ook een premie voor dakisolatie.

Tot slot bieden sommige gemeentes of provincies ook nog een premie voor dakisolatie aan. De hoogte en voorwaarden van deze premie verschillen uiteraard per gemeente.

Wil je meer weten over de verschillende premies? Lees dan verder op vlaanderen.be.

Vergelijk gratis offertes en bespaar op je dakisolatie.

Premie van netbeheerder

De netbeheerder biedt verschillende premies aan. De eerste premie bedraagt in 2024 €4,- per m² als je de dakisolatie laat aanbrengen door een vakman en €2,- per m² als je zelf dakisolatie in Tervuren plaatst.

Er zitten een aantal belangrijke voorwaarden aan deze premie: het huis moet voor 1 januari 2016 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Ook moet het isolatiemateriaal een minimale warmteweerstand (Rd-waarde) hebben van 4,5 m²K/W. Lees meer over de voorwaarden en de aanvraagprocedure op vlaanderen.be.

Overkoepelende renovatiepremie

De overkoepelende renovatiepremie is een premie voor verschillende werken in en rond het huis. Ook isolatiewerken vallen hieronder. Je krijgt 20% of 30% van je investering weer terug, hoeveel je krijgt is afhankelijk van je inkomen.

Welke voorwaarden zitten er verbonden aan de overkoepelende renovatiepremie?

Een belangrijke voorwaarde is dat je minimaal €2.500,- investeert in de dakisolatie. Daarnaast moet het gaan om een woning van minimaal 30 jaar oud. Meer weten? Lees verder op vlaanderen.be.

Gemeentelijke en provinciale premies

Sommige gemeentes of provincies bieden naast deze landelijke premies nog een lokale premie aan. De voorwaarden van deze premies verschillen natuurlijk per gemeente, en ook het bedrag wisselt. Ben je benieuwd of je in Tervuren ook recht hebt op een lokale premie? Doe snel een subsidiecheck op energiesparen.be. Hier vind je een overzicht van alle premies waar jij recht op hebt bij dakisolatie.


Dakisolatie in Tervuren? Bespaar tot wel 40%!

Vergelijk gratis offertes en vind een geschikte isolatiespecialist bij jou in de buurt!

Start de gratis offerteaanvraag!Dakisolatie verplicht? Vlaamse dakisolatienorm

Voor 2020 moet jouw dak voldoen aan de Vlaamse dakisolatienorm. Dit houdt in dat je dak een minimale R-waarde van 0,75 m²K/W heeft. Heb je een onbewoonde en onverwarmde zolder, dan is het isoleren van de zoldervloer ook voldoende.

Wat gebeurt er als mijn dak hier niet aan voldoet?

Als tijdens een woningonderzoek blijkt dat een woning niet voldoet aan deze norm, dan worden er strafpunten toegekend. Je krijgt dan de kans om alsnog dakisolatie aan te brengen om wél te voldoen aan de norm. Doe je dit niet, dan kan je huis onbewoonbaar verklaard te worden.


Voldoet mijn huis aan de isolatienorm? In veel gemeenten kun je een thermografische kaart aanvragen. Hierop is te zien in welke mate je dak isoleert. Zo krijg je een goede indruk van de isolatiewaarde van je woning. Meer weten over de dakisolatie norm? Lees dan verder op vlaanderen.be.

dakisolatie specialist Tervuren

Recent aangevraagde offertes

Plat dak isoleren in Leuven
Dakisolatie via binnen in Vilvoorde
Isolatie van hellend dak in Dilbeek
Zoldervloer isoleren in Halle
Dakisolatie via buitenkant in Grimbergen
Dakisolatie en dampscherm plaatsen in Tienen
Dakisolatieplaten plaatsen in Zaventem
Glaswol tussen balken in Asse
Plafond isoleren in Sint-Pieters-Leeuw
Geïsoleerde dakplaten plat dak in Aarschot

Dakisolatie in Tervuren? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij je dak laten isoleren? Laat dit doen door een ervaren isolatie expert in Tervuren. Dan weet je zeker dat je profiteert van de best mogelijke isolatie.

Besparen op dakisolatie?

Dat doe je gemakkelijk met het vergelijken van offertes. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs! Het vergelijken van offertes is gratis en je zit nergens aan vast: start daarom vandaag nog jouw gratis offerteaanvraag!

Vergelijk nu gratis en zonder verplichtingen offertes!